2024 metų balandžio 29 d. įvyko antrasis įgyvendinamo projekto „Inovatyvios aplinkai palankios technologijos diegimas UAB „Inčas“ veikloje“, finansuojamo iš 2014-2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo lėšų, Lietuvos Respublikos biudžeto ir nuosavomis lėšomis viešinimo susitikimas visuomenei. Susitikimas vyko bendrovės UAB „Inčas“ patalpose Kaune, adresu J. Juozapavičiaus 84, kuriame dalyvavo Kauno miesto verslo įmonių, UAB „Inčas“ atstovai.

Projekto viešinimo specialistė Auksė Kaziulionienė visus susirinkusius dalyvius informavo apie projekto „Inovatyvios aplinkai palankios technologijos diegimas UAB „Inčas“ veikloje“ artėjančią pabaigą.

Susitikimo metu buvo paminėta, kad projekto įgyvendinimo trukmė yra 10 mėnesių, projekto veiklos pradėtos įgyvendinti 2023-07-04, o projekto veiklų nustatyta pabaiga 2024-04-30. Projektui skirta 518 657,40 Eur suma, iš kurių 358 468,70 Eur sudaro paramos lėšos, o 160 188,70 Eur suma prisideda projekto vykdytojas. Projekto tikslas- įmonės gamybos proceso automatizavimas ir skaitmenizavimas, siekiant padidinti įmonės konkurencingumą ir darbo našumą. Buvo pažymėta, kad projekto įgyvendinimo metu įsigyta inovatyvi kompiuterizuota ir pilnai automatinė gamybos linija, kuria bus gaminamas aukštos kokybės produktas: įvairių išmatavimų su/be šerdies popieriaus ritinėlis, skirtas kasos aparatams, bankomatams, parkavimo, autobusų, traukinių bilietams, medicininiams ir kitiems laboratoriniams prietaisams. Įsigytos įrangos vertė -495 000,00 Eur, kitos projekto išlaidos sudaro 22 957,40 Eur.

Viešinimo specialistė informavo, kad 2024-03-26 tiekėjas Italijos kompanija La Meccanica Fumagalli SRL pagamino ir išbandė įrangą Italijoje ir dalis įrangos jau pristatyta, kita įrangos dalis atvyks artimiausiu metu. Gamybinė automatinės įrangos linija bus sumontuota Lietuvoje ir sėkmingai paleista įranga pradės gaminti naują produktą.

UAB „Inčas“ direktorius Vaclovas Marčiulynas susitikimo metu sakė, kad projekto vykdytojas UAB „Inčas“ galės tiekti rinkai aukštos kokybės, konkurencingą produktą, išaugs įmonės metinė apyvarta, padidės darbo našumas ir pelningumas, naujai įsigyta įranga bus mažiau tarši, taupomos eksploatacinės išlaidos. Pagaminta produkcija bus tiekiama į Vakarų Europos, Šiaurės Skandinavijos, Afrikos šalis. Taip pat bendrovės direktorius paminėjo, kad projektas buvo įgyvendinamas kartu su Norvegijos partneriu įmone Greisen AS, kuri perteikė savo žinias automatizavimo technologijų pritaikymo gamyboje, verslo procesų kompiuterizavimo srityje.

Kadangi UAB „Inčas“ gamybos cechas, kuriame veiks įrenginys, yra Prienuose, adresu Pramonės g. 2C, tai įgyvendintas projektas gerins Prienų rajono gyventojų ekonominę ir socialinę gerovę, bus užtikrinama lyčių lygybė ir nediskriminavimas, projektas prisidės prie regioninės plėtros principo įgyvendinimo-projekto veiklos yra vykdomos Kauno apskrities Prienų rajono Prienų mieste.

Po projekto pristatymo susitikimo dalyviai domėjosi įrangos galimybėmis, planuojamos gaminti naujos produkcijos ypatybėmis ir šiuolaikinėmis naujovėmis popieriaus ritinėlių gamyboje.

2024-04-30

Akimirkos iš renginio: