Kaip žinia, projekto vykdytojas UAB „Inčas“ pasirašęs finansavimo sutartį su VšĮ „Inovacijų agentūra“, įgyvendina projektą „Inovatyvios aplinkai palankios technologijos diegimas UAB „Inčas“ veikloje“. Projektui skirta 518 657,40 Eur suma, iš kurių 358 468,70 Eur sudaro paramos/Norvegijos fondo lėšos, o 160 188,70 Eur suma prisidės pats projekto vykdytojas. Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia yra 2023-07-04, projekto veiklų įgyvendinimo pabaiga-2024-04-30.

Projekto apimtyje yra numatytos įvairios veiklos, tokios kaip projekto viešinimas, konsultavimo paslaugos dėl pirkimų vykdymo, Norvegijos partnerio konsultacijos įrangos įsigijimo ir projekto klausimais, projekto partnerio išlaidų auditas, projekto vykdytojo UAB „Inčas“ darbuotojų vykimas į Norvegiją patyrimo įgijimui. Tačiau, žinoma, pagrindinė ir esminė projekto veikla, tai yra automatinės spausdinimo, popieriaus pjovimo, ritinėlių vyniojimo ir pakavimo linijos su galimybe gaminti ritinėlius be šerdžių vieno technologiniu proceso metu įsigijimas.

2024 m. kovo 21-24 d. UAB „Inčas“ darbuotojai vyko į komandiruotę į Norvegiją, Oslo miestą. Komandiruotė į Oslą-viena iš projekto „Inovatyvios aplinkai palankios technologijos diegimas UAB „Inčas“ veikloje“ įgyvendinamų veiklų. Pagrindinis kelionės tikslas-projekto partnerio GREISEN AS patyrimo ir žinių perėmimas automatizavimo technologijų pritaikymo gamyboje ir verslo procesų kompiuterizavimo srityje, kiti tikslai-informuoti šalies donorės verslo visuomenę apie Norvegijos finansinio mechanizmo dalyvavimą projekte, apie finansinį indėlį ir teigiamą įtaką projekto vykdytojo veiklai, Norvegijos partnerio dalyvavimo projekte pridėtinę vertę ir naujo produkto gamybą, įgyvendinus projektą.

2024 m. kovo 22 dieną Osle įvyko viešinimo renginys, kurį organizavo projekto partneris GREISEN AS ir jo direktorius Donatas Pečiulis. Renginio metu vyko projekto „Inovatyvios aplinkai palankios technologijos diegimas UAB „Inčas“ veikloje“ pristatymas Norvegijos vietos verslininkams ir Norvegijoje veikiančių lietuvių verslo atstovams. Svarbiausias renginio akcentas-Norvegijos finansavimo mechanizmas „Norway Grants“. Jis buvo pristatytas ne tik kaip investicijų šaltinis, bet ir kaip esminė platforma, motyvuojanti įmones įgyvendinti tvarumo principus, skatinti inovacijas ir palaikyti verslo plėtrą. Profesionalaus renginių moderatorius Antonas Kanopkinas susitikimo metu supažindino svečius su vykdomu projektu, jo įgyvendinimo eiga bei pabrėžė, kad projektai finansuojami „Norway grants“, yra svarbūs ne tik dėl ekonominės naudos, bet ir kaip tvarumo, kultūros stiprinimo bei ekologinio sąmoningumo didinimo dalis.

Renginys buvo suorganizuotas ne vien kaip diskusijų forumas, bet ir kaip esminis žingsnis, skatinantis tvarios ekonomikos ir aplinkosaugos sąveiką.

Renginio pabaigoje vyko neformalus bendravimas, kuris suteikė galimybę dalyviams ne tik užmegzti verslo kontaktus, bet ir dalintis patirtimis bei įžvalgomis apie tvarumo principų integravimą į verslo strategijas.

Renginiui pasibaigus, buvo išplatintas pranešimas Lietuvos verslininkų, veikiančių Norvegijoje, Facebook grupėje.

UAB „Inčas“

2024-03-31